Kapustový šalát s nivou
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cca. 1/4 hlávky kapusty, niva, cibuľa, tatarská omáčka, čierne korenie, podľa chuti cesnak
POSTUP PŘÍPRAVY
Čerstvú kapustu nastrúhame na nie úplne najjemnejšom strúhadle, tak isto nivu. Množstvo - robím vždy od oka, na jeden trojuholník nivy dám cca. 1/4 hlávky kapusty, záleží od počtu osôb. Cibuľu nakrájame úplne nadrobno, pridáme ku kapuste, ochutíme čiernym korením, soliť nie je treba, syr je dosť slaný, event. kto má rád, môže pridať aj roztlačený strúčik cesnaku. Celé to zalejeme tatarskou omáčkou. Je to úplne geniálny šalát, veľmi sýty a kaloricky tiež dosť bohatý, ale chuťovo - mňamka. ;-) Môžeme podávať ako "ľahkú" večeru.