
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie nohy * kyslá kapusta * zemiaky * mrkva * cibuľa * plátky prerastenej slaniny * mleté čierne korenie * soľ * olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Vidím, že podobných receptov na kuracie mäsko s kyslou kapustou je tu neúrekom :)) A hlavne v tomto zimnom období sa takéto receptíky hodia, na posilnenie imunity, lebo dobrá domáca kyslá kapusta je domáca medicínka...Takže aj ja sa podelím s jedným takým receptom....
Kuracie mäsko si okoreníme a osolíme, sprudka opečieme na rozpálenom oleji a potom dusíme do polomäkka. V druhej panvici si na oleji speníme nakrájanú cibuľku, pridáme ošúpané a pokrájané zemiaky a očistenú a na kolieska pokrájanú mrkvu, osolíme a okoreníme. Opäť dusíme do polomäkka.
Potom vytiahneme hlboký plech alebo pekáč, na spodok nalejeme olej a začneme do neho ukladať ingrediencie v nasledovnom poradí: zemiaky s mrkvou, na to kyslú kapustu a na vrch poukladáme kuracie nohy, všetko zalejeme výpekom z dusenia. Každú nôžku prekryjeme plátkom slaniny a pečieme v rúre, kým nebude všetko mäkké. Dobrú chuť!
![]() |
Po vytiahnutí z rúry vyzeralo mäsko prudko jedlo :) |