Mocca kolieska

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
**CESTO**500g hladkej múky, 170g pr.cukru, 1 lyžička mletej zrnkovej kávy, 1 vajce a 1 žĺtok, pol prášku do pečiva, 200g margarínu (napr. hera atď.)
**PLNKA**130g masla, 150g pr.cukru, 125 ml silnej čiernej kávy, 1 PL hrubej múky
**POLEVA**200g kryšt. cukru, 0,5 dl silnej čiernej kávy
POSTUP PŘÍPRAVY
starodávny recept zo Života...
 |
urobíme cesto z uvedených prísad a necháme aspoň hodinu odležať. ja som ho mala v chladničke tuším aj tri dni, kým naň došlo, ale v recepte nepíšu, či má byť v chlade alebo nie, len že má hodinu postáť aby nebolo krehké |
 |
povykrajujeme kolieska ako pri lineckom ceste a aj podobne upečieme |
 |
zo 125 ml kávy a lyžice múky si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť |
 |
maslo vymiešame s práškovým cukrom a dôkladne zmiešame s vychladnutou kávovou kašou, obe prísady musia mať rovnakú teplotu, inak vám krém zhrčkavie |
 |
upečené a vychladnuté kolieska naplníme krémom |
 |
z pol deci kávy a 200g kr.cukru uvaríme sirup, ktrorým ozdobíme kolieska, so sirupom sú kolieska dosť sladké, tak ak máte radi menej sladké, tento krok kľudne vynechajte:o) |
 |
kto má rád kávové, určite si pochutí |