
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kg žltej tekvice, 200 g zemiakov, 50 g masla, 1 PL hnedého cukru, 2 cibule, 3 PL oleja, 1 liter vývaru, 3 PL posekanej petržlenovej vňate alebo bazalky, soľ, čierne korenie, 200 l smotany na varenie, (1PL tekvicového oleja// balzamico, tekvicové semienka na ozdobenie)
POSTUP PŘÍPRAVY
Tekvicu a zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
V hrnci opražíme pokrájanú cibuľku do sklovita, pridáme tekvicu, zemiaky a cukor, popražíme asi 3 minúty, prilejeme vývar a varíme na miernom ohni 25 minút alebo kým nie je tekvica mäkká.
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme soľ, korenie a smotanu a necháme ešte raz zovrieť.
Tesne pred podávaním do horúcej polievky vmiešame maslo a posypeme petržlenovou vňaťou alebo bazalkou, pokvapkáme tekvicovým olejom( my máme ešte radšej pokvapkať balzamikom) a môžeme pridať tekvicové semienka.
Je naozaj výborná.
Recept z Pravda Ženy (by Vojtech Artz)