
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
6 vajec, 2 dcl oleja, 2 dcl vody, 1/2 kg cukru, 1/2 kg hrubej múky, 1 prášok do pečiva,
POSTUP PŘÍPRAVY
Milé žienky, ak ste doteraz márne hľadali recept na naozaj nadýchanú, ľahkú a vysokú bublaninu, vyskúšajte tento recept.
Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Potom postupne pridávame olej a vodu. Keď to máme pekne vymiešané do hladkej hmoty pridáme múku a prášok do pečiva.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a ručne primiešame do cesta.
Cesto vylejeme do olejom vytretého a múkou vysypaného plechu a pridáme ovocie podľa chuti. Či už čerstvé alebo kompótové.
Pečieme asi 20 - 25 minút na 180 stupňoch.
![]() |
žĺtka vymiešame s cukrom |
![]() |
takto do penista |
![]() |
postupne počas miešania prilievame olej a neskôr aj vodu, kým nám nevznikne takáto hladká hmota |
![]() |
sneh ručne primiešame do cesta |
![]() |
cesto vylejeme na plech |
![]() |
a posypeme ovocím. v tomto prípade to bola rebarbora so škoricovým cukrom |
![]() |
potom už len upečieme, nakrájame a papáme |