Naozaj nadýchaná bublanina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 2 dcl oleja, 2 dcl vody, 1/2 kg cukru, 1/2 kg hrubej múky, 1 prášok do pečiva,

POSTUP PŘÍPRAVY

Milé žienky, ak ste doteraz márne hľadali recept na naozaj nadýchanú, ľahkú a vysokú bublaninu, vyskúšajte tento recept.

Žĺtka s cukrom vymiešame do penista. Potom postupne pridávame olej a vodu. Keď to máme pekne vymiešané do hladkej hmoty pridáme múku a prášok do pečiva.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a ručne primiešame do cesta.
Cesto vylejeme do olejom vytretého a múkou vysypaného plechu a pridáme ovocie podľa chuti. Či už čerstvé alebo kompótové.
Pečieme asi 20 - 25 minút na 180 stupňoch.

žĺtka vymiešame s cukrom
takto do penista
postupne počas miešania prilievame olej a neskôr aj vodu, kým nám nevznikne takáto hladká hmota
sneh ručne primiešame do cesta
cesto vylejeme na plech
a posypeme ovocím. v tomto prípade to bola rebarbora so škoricovým cukrom
potom už len upečieme, nakrájame a papáme