Broskynky aj pre tých, čo nemajú origoš formu na broskynky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 vajcia, 100 g cukru krupica, 100g polohrubej múky, 1 kávová lyžička prášku do pečiva+2 lyžice vriacej vody*** krém (mne zostal salkový), ale klasika zo Zlatého klasu: 400 ml mlieka, 1 vanilkový cukor+ práškový podľa potreby, 1 Zlatý klas a 100 g masla- podotýkam, že krém vyjde aj na dvojnásobnú dávku broskýň****rumová voda= 1dcl kompótovej šťavy + 0,5 dcl rumu + štipka červeného farbiva, cukor krupica na obalenie broskýň

POSTUP PŘÍPRAVY

Receptov je tu už dosť, avšak ja som nemala formu a dostala som radu, ako ich vyrobiť aj bez nej, tak sa chcem s Vami podeliť...

Vajíčka vyšľaháme s cukrom dopenista a pomaly primiešavame múku s práškom do pečiva... piekla som ich už dávnejšie a mám taký pocit, že som dala do cesta ešte 2 lyžice horúcej vody.... cesto pomaly lejeme do formičiek na muffiny, ktoré sme vystlali papierovými košíčkami a plníme ich do 3/4 .... ak nemáte ani plech na muffiny, môžete vyskúšať aj formičky na košíčky (tie najväčšie) tiež to s nimi funguje... pečieme pomaly do ružova na 175 st.C
...tu sú už vyklopené a rovnú plochu ešte zarovnáme nožíkom... zo Zlatého klasu si spravíme hustý puding, ktorý postupne zašľahávame do masla s cukrom... treba dbať, nech má aj puding aj maslo rovnakú teplotu, až sa krém nezrazí...
.... plochú stranu broskynky natrieme krémom a priložíme ku nej druhú polovicu...
... rumovú vodu ( namiešanú podľa vlastnej chuti-ja som mala vodu z broskyň. kompótu doplnenú rumom , zafarbíme trochou červeného farbiva), mne ho tam teda ušlo dosť:o)))) a pierkom alebo štetcom fŕkame po broskynkách, ktoré následne vyváľame v kryštálovom cukre a ozdobíme zelenými lístkami...