Lasaňové závitky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
8 lasaňových plátov, cca 100g šunky, za hrsť rukoly, 1 menšia cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, 250g ricotty (dá sa nahradiť lučinou), 1 vajce, parmezán, mleté čierne korenie, muškátový orech, 2 PL masla
POSTUP PŘÍPRAVY
Viď. obrázkový postup
 |
Vo osolenej vriacej vode s lyžicou oleja uvaríme lasane. Varila som naraz štyri. |
 |
Uvarené lasane vložíme do misy so studenou vodou. |
 |
Kým sa lasane varia, osmažíme na oleji (najlepšie olivovom) na jemno nakrájanú cibuľu a cesnak. Cibuľovú zmes zmiešame s ricottou. |
 |
Pridáme na jemno nakrájanú rukolu, |
 |
nastrúhaný parmezán, vajce, trochu nastrúhaného muškátového orieška |
 |
a na jemno nakrájanú šunku. Okoreníme a prípadne aj dosolíme. |
 |
Všetko dôkladne premiešame a natierame na lasaňové pláty. |
 |
Natreté pláty zvinieme a vzniknuté rolky prerežeme ostrým nožom na tri kusy. |
 |
Závitky uložíme na stojato do pekáča, obložíme plátkami masla a dáme piecť do vyhriatej rúry (180 stupňov). Zapekáme dozlatista. Medzitým si môžeme pripraviť paradajkový šalát so šalotkou (alebo cibuľkou), balzamikovým octom a čerstvou bazalkou. |
 |
Dobrú chuť! |