Nepečená Mascarpone torta á la Malakoff



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na tortovú formu 26 cm, 2 x 240 g balík piškót, 2 x 200 ml smotana na šľahanie , 2 x 200ml pochúťková smotana , 250g Mascarpone, cukor podľa chuti, 1 ks vanilkového cukru, rum, mandľové hobliny, 150g mletých mandlí alebo orechov

POSTUP PŘÍPRAVY

nižšie... nakoľko som mala foťák k dispozícii, až keď bolo dielo dokonané:o) , tak je postup skromn ýna obrázky...

....takže tortovú formu si vyložíme potr. fóliou alebo veľkým sáčkom a na spodok naukladáme piškóty, ktoré pokropíme rumom... na ne príde plnka: smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme... vo vedľajšej miske vymiešame mascarpone s pochúťkovými smotanami a cukrami a po lyžičkách zašlahávame smotanu a ešte chvíľiku šlaháme do tuha... ak sa Vám zdá konzistencia redšia, tak pridajte stužovač, ja som nedávala , napokon pridáme pomleté orechy a dobre premiešame... takúto masu navrstvíme na rumom navlhčené piškóty , postup opakujeme viackrát, až kým neminieme celú masu-nezabudnite polievať piškóty rumom.... na vrchnú vrstvu som opäť dala piškóty, čiže končíme aj začíname piškótami..POZOR: na začiatku si odoberte z masy cca 1/3, keď ešte nie sú primiešané orechy, na vrchné ozdobenie!
...tortu sme v tortovej forme nechali do rána dobre vychladiť a potom sme formu aj fóliu opatrne odstránili a tortu premiestnili na podnos....
...tortu na tanieri dozdobíme zvyšným krémom , rovnako aj boky, ktoré potom obsypeme mandľovými lupienkami... Dobrú chuť!