Kuracie prsia s kyslou kapustou a zemiakmi

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
slanina * olej * kuracie prsia * (korenie na pečené mäso, korenie na hydinu) * cibuľa * kyslá kapusta * zeleninový vývar (voda+bujón) * mletá červená paprika * uvarené zemiaky
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept som videla v relácii "Varení, pečení" - varila ho Eva Černá, je to veľmi chutné papaníčko. Varila ho síce pod iným názvom, takže troška som premenovala :))
 |
kuracie prsia si nakrájame na kocky, ja som si ich aj namarinovala - korenie na hydinu a korenie na pečené mäso, aby troška prebralo chuť :)) |
 |
na troške oleja orestujeme slaninu |
 |
keď je takto orestovaná |
 |
pridáme mäsko a opekáme |
 |
asi takto |
 |
potom pridáme nakrájanú cibuľu, ja som dala červenú (nie je to nutné) |
 |
ďalej spolu opekáme |
 |
preložíme do pekáča |
 |
šupneme k tomu kyslú kapustu |
 |
premiešame |
 |
zalejeme zeleninovým vývarom, alebo v horúcej vode rozrobíme bujón |
 |
zaprášime červenou paprikou, takto som to zapekala 35 minút (ja som na papriku zabudla, pridala som ju až po 15tich minútkach) |
 |
medzitým ako sa nám mäsko s kapustou dusí si uvaríme zemiaky, ktoré pridáme do skoro hotového jedla, premiešame a šupneme do rúry, ja som tomu dala ešte 10 minút |
 |
hotovo :)) |
 |
jooj bolo to veeeeľmi dobré mňam :)) |