Kuracie prsia s kyslou kapustou a zemiakmi
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
slanina * olej * kuracie prsia * (korenie na pečené mäso, korenie na hydinu) * cibuľa * kyslá kapusta * zeleninový vývar (voda+bujón) * mletá červená paprika * uvarené zemiaky
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept som videla v relácii "Varení, pečení" - varila ho Eva Černá, je to veľmi chutné papaníčko. Varila ho síce pod iným názvom, takže troška som premenovala :))
|
kuracie prsia si nakrájame na kocky, ja som si ich aj namarinovala - korenie na hydinu a korenie na pečené mäso, aby troška prebralo chuť :)) |
|
na troške oleja orestujeme slaninu |
|
keď je takto orestovaná |
|
pridáme mäsko a opekáme |
|
asi takto |
|
potom pridáme nakrájanú cibuľu, ja som dala červenú (nie je to nutné) |
|
ďalej spolu opekáme |
|
preložíme do pekáča |
|
šupneme k tomu kyslú kapustu |
|
premiešame |
|
zalejeme zeleninovým vývarom, alebo v horúcej vode rozrobíme bujón |
|
zaprášime červenou paprikou, takto som to zapekala 35 minút (ja som na papriku zabudla, pridala som ju až po 15tich minútkach) |
|
medzitým ako sa nám mäsko s kapustou dusí si uvaríme zemiaky, ktoré pridáme do skoro hotového jedla, premiešame a šupneme do rúry, ja som tomu dala ešte 10 minút |
|
hotovo :)) |
|
jooj bolo to veeeeľmi dobré mňam :)) |