Kuracie prsia s kyslou kapustou a zemiakmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

slanina * olej * kuracie prsia * (korenie na pečené mäso, korenie na hydinu) * cibuľa * kyslá kapusta * zeleninový vývar (voda+bujón) * mletá červená paprika * uvarené zemiaky

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som videla v relácii "Varení, pečení" - varila ho Eva Černá, je to veľmi chutné papaníčko. Varila ho síce pod iným názvom, takže troška som premenovala :))

kuracie prsia si nakrájame na kocky, ja som si ich aj namarinovala - korenie na hydinu a korenie na pečené mäso, aby troška prebralo chuť :))
na troške oleja orestujeme slaninu
keď je takto orestovaná
pridáme mäsko a opekáme
asi takto
potom pridáme nakrájanú cibuľu, ja som dala červenú (nie je to nutné)
ďalej spolu opekáme
preložíme do pekáča
šupneme k tomu kyslú kapustu
premiešame
zalejeme zeleninovým vývarom, alebo v horúcej vode rozrobíme bujón
zaprášime červenou paprikou, takto som to zapekala 35 minút (ja som na papriku zabudla, pridala som ju až po 15tich minútkach)
medzitým ako sa nám mäsko s kapustou dusí si uvaríme zemiaky, ktoré pridáme do skoro hotového jedla, premiešame a šupneme do rúry, ja som tomu dala ešte 10 minút
hotovo :))
jooj bolo to veeeeľmi dobré mňam :))