*** fašiangové šišky***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5 kg polohrubej múky 20dkg druždia soľ mlieko - asi tak 2 dcl 2 žĺtky 50g masla 40g cukru 1 lyžica rumu citrónová kôra

POSTUP PŘÍPRAVY

Múku zohrejeme na teplom mieste. Potom do nej postrúhame citrónovú kôru, pridáme druždie rozmiešané vo vlažnom mlieku a rozpustené maslo, v ktorom sme rozšľahali žĺtky, pridáme cukor, soľ a rum.
Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske zľahkka vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska alebo iné tvary. Kto chce, do stredu kolieska tesne pred smažením vydlabe jamku na džem.
Vysmážame v horúcom oleji.
Šišky sú chutné a hlavne nie sú mastné. Mne moc chutia a aj našej rodine.
:o))