Syrové toliare

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 500g hladkej múky, 1 HERA, 1 kyslá smotana (2dl), 2 KL soli, 1/2 bal.pášku.do pečiva
Krém: 1HERA, 300g strúh. EIDAMU
POSTUP PŘÍPRAVY
tento receptík mi dala moja najlepšia susedka, tak som ho dnes vyskúšala a veru toliariky mali úspech aj u nás, sú chutné a môžete ich ešte všelijako dotvoriť - sesamovým semienkom, rascou, makom, či cesnakom, jak je libo :o)
 |
Vypracujeme cesto z uvedených prísad |
 |
rozdelíme na 4 časti |
 |
každú na tenko rozvaľkáme a potrieme štvrťkou krému |
 |
krém sme pripravili zmiešaním hery so syrom |
 |
Zrolujeme... |
 |
môžeme potrieť aj vajíčkom, zabalíme do alobalu a dáme na noc do chladničky, aby dobre stuhli... |
 |
na druhý deň pokrájame na tenké kolieska (pol centimetra), dáme na plech, môžeme ich posypať ako som spomínala sesamom, rascou...ale nemusíme. Pečieme pri 200stupňoch asi 7-10 minút.Nemôžu byť úplne do zlata - vtedy sa vysušia- teda aspoň mne sa 1.plech moc nepodaril :o) :o( |
 |
dobrý šmak :o) výborné k vínku |