Syrové toliare



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 500g hladkej múky, 1 HERA, 1 kyslá smotana (2dl), 2 KL soli, 1/2 bal.pášku.do pečiva
Krém: 1HERA, 300g strúh. EIDAMU

POSTUP PŘÍPRAVY

tento receptík mi dala moja najlepšia susedka, tak som ho dnes vyskúšala a veru toliariky mali úspech aj u nás, sú chutné a môžete ich ešte všelijako dotvoriť - sesamovým semienkom, rascou, makom, či cesnakom, jak je libo :o)

Vypracujeme cesto z uvedených prísad
rozdelíme na 4 časti
každú na tenko rozvaľkáme a potrieme štvrťkou krému
krém sme pripravili zmiešaním hery so syrom
Zrolujeme...
môžeme potrieť aj vajíčkom, zabalíme do alobalu a dáme na noc do chladničky, aby dobre stuhli...
na druhý deň pokrájame na tenké kolieska (pol centimetra), dáme na plech, môžeme ich posypať ako som spomínala sesamom, rascou...ale nemusíme. Pečieme pri 200stupňoch asi 7-10 minút.Nemôžu byť úplne do zlata - vtedy sa vysušia- teda aspoň mne sa 1.plech moc nepodaril :o) :o(
dobrý šmak :o)
výborné k vínku