FÁNKY S BIELYM VÍNOM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g polohrubej múky, 20 g masla/ hery, 80 g práškového cukru, 3 žĺtky, 5 lyžíc bieleho vína, trošku soli, 6-8 lyžíc kyslej smotany, malá lyžička PDP

POSTUP PŘÍPRAVY

kuk na fotečky....

všetky suroviny, ktoré potrebujeme. to vínko - aké máte doma, je jedno, či suché, sladké...
do misy dáme múku, cukor, (môžete pridať aj kávovú lyžičku kypr. prášku do pečiva).... pridáme 3 žĺtky... maslo...
vínko.... môžete dať aj viac :-)
smotanu ... ja som dala 8 lyžíc a poooriadne premiešame...
premiešané....
a dáme na pomúčenú dosku.... rozvaľkáme, ale nie moc tenučko, inak budú tvrdé. ja som ich rozvaľkala tak na 0,5 cm.
a robíme rôzne tvary podľa chute, nálady a času...
medzitým si zmiešame škoricu s práškovým cukrom. ja som dala len 1 balíček škorice, my to moc ,,škoricové,, nemusíme, skôr sladké...
a vysmážame... olej musí byť poriadne horúci.. tieto fánky s vínom sú po smažení bledšie ako klasické s rumom. po vytiahnutí z oleja som ich dala na sekundu na servítku, aby neboli zbytočne mastné a ešte horúce som ich obalila v škorici s cukrom...
a hotové... sú vynikajúce a nie až tak ,,ťažké,, ako tie rumové a neviem prečo, ale mne vždy najviac chutia na druhý deň, keď trošku ,,odležia,, (ak sa stane, že nejaké zostanú :-)))... prajem dobrú chuť.....