Kokosový ježko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 6 vajec, 300g polohr.múky, 250g prášk.cukru, 1 prášok do peč., 100g mletých vl.orechov, 100g kryšt.cukru, 200ml vody
Poleva: 300g prášk.cukru, 2PL kakaa, 150ml mlieka, 250g Hery
Na obaľovanie: 300g kokosu

POSTUP PŘÍPRAVY

viď nižšie :o)

Najprv si urobíme karamel: Kryšt.cukor upálime na sucho v hrnčeku, do rozpusteného karamelu opatrne počas miešania vlejeme vodu, stiahneme z ohňa a necháme rozpustiť.
Vajíčka oddelíme. Žĺtky vymiešame s pr.cukrom do peny. Pridáme karamel a múku s prášk.do pečiva, kakaom a mletými orechmi - tých kľudne pridajte aj viac - ako máte radi.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka s vareškou vmiešame do cesta.
Cesto vylejeme na plech vystlatý papierom na pečenie. Pečieme asi 20minút pri 180 stup.
pripravíme si polevu: Všetky suroviny na polevu vymiešame vo vodnom kúpeli.
Vychladnutý koláč pokrájame na obdĺžniky a namáčame v teplej poleve ( len rýchlo namáčame aby veľmi nenasiakli) a obalujeme v kokose. Ja som obaľovala aj v mletých orechoch.
hotovo - oplatí sa, budete sa zalizovať :o))