Francúzska čokoládová torta***Superrýchlovka***

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Gateau au chocolat - táto tortička je pripravená raz dva. Je to síce kalorická bomba, ale decká ju milujú a je ideálna na detské párty.
Budeme potrebovať:
250g čokolády na varenie
250 g margarínu ( maslo, palmarín...)
2 PL mlieka
250g kryštál.cukru
6 vajec
4 PL hladkej múky
POSTUP PŘÍPRAVY
Postup som sa snažila nafotiť...
 |
Čokoládu, mlieko, cukor, maslo dáme do hrnca roztopiť, nemusíme variť... |
 |
...do mierne vychladnutého (to aby sa vám zo žĺtkov nespravila praženica) pridáme žĺtka a múku, dobre premiešame a ľahúčko pridáme tuhý, ale naozaj najtuhší aký sa vám podarí sneh... |
 |
...vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy... ( do tohto koláčika nejde prášok do pečiva, bude dvíhať len pomocou snehu z bielok, preto sa snažte sneh moc v ceste nepremiešavať!!!! |
 |
...pečieme pri teplote 180 až 200°C asi 15-20 minút. Ide o to, aby bol koláčik na vrchu pekne chrumkavučký, rozmýšľala som, čomu tú kôrku prirovnať...je to ako na laskonkách, ale veľmi jemnučká :-)) a vo vnútri musí byť akoby nedopečený, taký ??? mokrý a mastný, nie je na škodu, keď vám po rozkrojení vnútro trošku vyteká. Mne sa to dnes nepodarilo, piekla som ho trošku dlhšie, nechcela som, aby bol naozaj surový :-)) |
 |
...tu je z boku krásne vidieť, aký by mal byť. Môže byť aj tekutejší, je to len lepšie :-)) Chce to trošku praxe, aby sme odhadli, kedy mu je dosť pečenia. |
 |
...toto som našla na francúzskom nete, je to čokoládové fondant... to je doplnok pre Evku :-)) |
 |
... aj toto som našla na webe, takto to pečú francúzi, tak som sa ani moc nekopla :-)) |