Svieže jahodové kocky *****

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Piškota: 5 vajec, 5 PL práškového cukru, 5PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva (pdp), jahodový džem, 2 jahodové kompoty.......Jahodová plnka 1: 1 jahodový puding, 3 PL kryštálového cukru, 1/2l mlieka, 100g masla, alebo Palmarínu, 10g červenej práškovej želatíny+250ml jahodovej šťavy z kompotu ......Smotanová plnka 2: 250ml kyslej smotany, 2 biele jogurty (si po 120ml), 2 vanilkové cukre, 10g čírej práškovej želatíny, takej, čo sa nevarí, len zohreje na 60°C..Na ozdobu: 2 práškové šľahačky, 250l mlieka, čokoláda na strúhanie
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovomm postupe, prosím , prepáčte mi nekvalitné fotky, celý koláč bol fotený mobilom, lebo foťák bol na výlete
 |
žltky s cukrom vymiešame do peny, pridáme múku zmiešanú s pdp a vyšľahané bielka, vylejeme na múkou vysypaný plech a upečieme, vyberieme si z chladničky smotany a jogurty , je lepšie ak budú mať izbovú teplotu, keď prídu na rad |
 |
kým sa pečie piškota, uvaríme si puding z mlieka, jahodového pudingu a cukru, do teplého vmiešame maslo |
 |
červenú želatínu uvaríme podľa návodu na obale v šťave z jahôd a teplú vlejeme do teplého pudingu a máme hotovú jahodovú plnku |
 |
teplú piškotu potrieme jahodovým džemom, na ktorý poukladáme jahody prekrojené na polovičky, toto ale musíme mať prichystané skôr ako bude hotový jahodový krém |
 |
poukladané jahody |
 |
teplú jahodovú plnku vylejeme na jahody, plusom pri tomto koláčiku je mať rám, ktorý sa nám postará o to, že nebudú krémy stekať po okrajoch a koláčik bude pekne vysoký |
 |
podľa návodu na sáčku pripravíme číru želatínu , nevaríme, len zohrejeme, aby sa rozpustila |
 |
smotany, jogurty a vanilky zmiešame a vlejeme vlažnú želatínu, ak ste poslúchli a vybrali smotany a jogurty z chladničky na začiatku, máte záruku, že sa neurobia hrčky, lebo želatína v studenej smotane rýchlo tuhne |
 |
vlejeme želatínu k smotane a jogurtom a máme hotovú smotanovú plnku, tú ale musíme šikovne rozotrieť na jahodovú plnku, lebo rýchlo tuhne |
 |
zarovnáme , necháme stuhnúť, komu sa vidí dosť, môže už len na vrch postrúhať čokoládu, kto ho chce mať lahodnejší, tak ešte vyšľahá práškové šľahačky a natrie ich na jogurtovú plnku |
 |
ja som sa rozhodla ísť ďalej a vyšľahanú šľahačku som takto vidličkou ozdobila a nakopniec som postrúhala čokoládu |
 |
koláčik necháme poriadne stuhnúť , nakrájame a potom si už len pochutnávame, zdá sa byť zložitý, ale tým, že sa nečaká dlho na vychladutie použitých plniek, tak je hotový raz-dva |