Svieže jahodové kocky *****



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškota: 5 vajec, 5 PL práškového cukru, 5PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva (pdp), jahodový džem, 2 jahodové kompoty.......Jahodová plnka 1: 1 jahodový puding, 3 PL kryštálového cukru, 1/2l mlieka, 100g masla, alebo Palmarínu, 10g červenej práškovej želatíny+250ml jahodovej šťavy z kompotu ......Smotanová plnka 2: 250ml kyslej smotany, 2 biele jogurty (si po 120ml), 2 vanilkové cukre, 10g čírej práškovej želatíny, takej, čo sa nevarí, len zohreje na 60°C..Na ozdobu: 2 práškové šľahačky, 250l mlieka, čokoláda na strúhanie

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrázkovomm postupe, prosím , prepáčte mi nekvalitné fotky, celý koláč bol fotený mobilom, lebo foťák bol na výlete

žltky s cukrom vymiešame do peny, pridáme múku zmiešanú s pdp a vyšľahané bielka, vylejeme na múkou vysypaný plech a upečieme, vyberieme si z chladničky smotany a jogurty , je lepšie ak budú mať izbovú teplotu, keď prídu na rad
kým sa pečie piškota, uvaríme si puding z mlieka, jahodového pudingu a cukru, do teplého vmiešame maslo
červenú želatínu uvaríme podľa návodu na obale v šťave z jahôd a teplú vlejeme do teplého pudingu a máme hotovú jahodovú plnku
teplú piškotu potrieme jahodovým džemom, na ktorý poukladáme jahody prekrojené na polovičky, toto ale musíme mať prichystané skôr ako bude hotový jahodový krém
poukladané jahody
teplú jahodovú plnku vylejeme na jahody, plusom pri tomto koláčiku je mať rám, ktorý sa nám postará o to, že nebudú krémy stekať po okrajoch a koláčik bude pekne vysoký
podľa návodu na sáčku pripravíme číru želatínu , nevaríme, len zohrejeme, aby sa rozpustila
smotany, jogurty a vanilky zmiešame a vlejeme vlažnú želatínu, ak ste poslúchli a vybrali smotany a jogurty z chladničky na začiatku, máte záruku, že sa neurobia hrčky, lebo želatína v studenej smotane rýchlo tuhne
vlejeme želatínu k smotane a jogurtom a máme hotovú smotanovú plnku, tú ale musíme šikovne rozotrieť na jahodovú plnku, lebo rýchlo tuhne
zarovnáme , necháme stuhnúť, komu sa vidí dosť, môže už len na vrch postrúhať čokoládu, kto ho chce mať lahodnejší, tak ešte vyšľahá práškové šľahačky a natrie ich na jogurtovú plnku
ja som sa rozhodla ísť ďalej a vyšľahanú šľahačku som takto vidličkou ozdobila a nakopniec som postrúhala čokoládu
koláčik necháme poriadne stuhnúť , nakrájame a potom si už len pochutnávame, zdá sa byť zložitý, ale tým, že sa nečaká dlho na vychladutie použitých plniek, tak je hotový raz-dva