dusena cuketka s tofu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

biele tofu,ja kupujem alfa bio vacsia cuketa 2 paradajky 2papriky 1/2 konzervy kukurice cibula 100g ud.syra 1/2 zel.bujonu 3pl kecupu a 3 pl paprikovej pomazanky sol

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibulku si nakrajame na drobno. Na tenke pasiky nakrajame papriku,paradajku na male kocky a tofu tiez na male kocky. Rovnako cuketu,kludne aj s kozou a ja nevydlabavam ani vnutro.Je to chutne.
Dame rozohriat trochu oleja na panvicu,pridame cibulku.Nechame zosklovatiet. Potom dame papriku a paradaju a dusime ako na leco.Len to nesmieme predusit,ma si zelenina zachovat urcitu sviezost a hadam aj nejaky ten vitamin(snad)...Potom pridame cuketu a dalej dusime,asi 5 minut. Podlejeme pripravenym nalevom,ktory robim tak ze do dvoch deci vriacej vody dam rozpustit bujon,do toho kecup a paprikovu pomazanku,riadne premiesam a vylejem do zeleninovej zmesy. Pockame kym zacne vriet. Po chvili pridame kukuricu,5 minut podusime a nakoniec dame tofu. To uz len nechame prejst varom,aby sa uplne nerozpadlo. Nastruhame udeny syr najemno,a zahustime nim tuto zmes. Minutku nechame na ohni,aby sa syr uplne roztopil ,stale miesame a odstavime. Da sa pridat petrzlenova vnat,ak mame radi,
a najlepsie je to s ryzou. Odporucam varit v lete,je to famoooozne z letnej zeleniny,kedy ma svoju chut,ale aj dnes to bolo uzasne.