
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 kura*paradajkový pretlak*2-3 cibule*olivový olej*provensálske bylinky*cukor na dochutenie pretlaku***
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuriatko si naporcujeme a podľa chuti osolíme. Vo väčšom hrnci opečieme na olivovom oleji cibuľu pokrájanú na rezance. Pridáme kuriatko, paradajkový pretlak, cukor, bylinky, všetko premiešame a dusíme až kým nie je mäsko mäkké. Podľa potreby podlievame vodou. Podávame najlepšie s ryžou.
Druhý postup je nafotený.
![]() |
Do pekáča dáme olivový olej a na rezance nakrájanú cibuľu... |
![]() |
V miske zmiešame pretlak, ak je hustý, tak aj trochu vody, asi 2 lyžice kryštálového cukru a provensálske bylinky... |
![]() |
...asi 1 PL byliniek... |
![]() |
...nasolené kúsky mäska poukladáme do pekáča a zalejeme pretlakom. Prikryjeme alobalom a pečieme na maxime asi 1-1 a pol hodiny. Ako ste zvyknuté piecť normálne kuriatko. Ak je treba, počas pečenia podlejeme vodou. |