Sojove azu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Balicek sojovych rezancov * cibula (asi stvrtka) * bujon * marinada: 2 PL plnotucnej horcice * 3 PL kecupu * 1 CL kari korenia * 1 PL oleja * 1PL worchestrovej omacky * MCK

POSTUP PŘÍPRAVY

Starucky recept zo zivota - original sa robi s bravcovym masom (odporucam vyskusat,je to super). Pomer surovin na marinadu si mozete prisposobit podla chuti, ja robim vacsinou tak od oka.

Sojove rezance si pripravime podla navodu na obale (alebo kto je ako zvyknuty). Ja ich robim tak,ze ich zalejem horucim bujonom a prikryte necham postat cca 15 min. Z napucanych rezancov vytlacime prebytocnu tekutinu.
Zmiesame si prisady na marinadu a vlozime do nej "maso" (ked robime original recept, tak tam vlozime maso :o) Nechame odstat (staci 20-30 min, pri naozajstnom mase aj dlhsie, kludne par hodin)
Na oleji osmazime na kocky nakrajanu cibulu. Pridame zmes aj s marinadou a opekame.
Ked marinada vyzera ako zrazena (vid obrazok), podlejeme vodou (mozeme pouzit bujon, v ktorom sme macali rezance) a prikryte dusime
Sojove "maso" staci dusit 15-20 min (a mozno aj menej), bravcove do zmaknutia. Nakoniec osolime a okorenime. Podla chuti mozeme azu pocas varenia dochutit hociktorou z prisad, ktore sme davali do marinady.
Ja mam ako prilohu najradsej zemiaky, ale mozno to bude fajn aj s ryzou, neskusala som.