Sojove azu

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Balicek sojovych rezancov * cibula (asi stvrtka) * bujon * marinada: 2 PL plnotucnej horcice * 3 PL kecupu * 1 CL kari korenia * 1 PL oleja * 1PL worchestrovej omacky * MCK
POSTUP PŘÍPRAVY
Starucky recept zo zivota - original sa robi s bravcovym masom (odporucam vyskusat,je to super). Pomer surovin na marinadu si mozete prisposobit podla chuti, ja robim vacsinou tak od oka.
 |
Sojove rezance si pripravime podla navodu na obale (alebo kto je ako zvyknuty). Ja ich robim tak,ze ich zalejem horucim bujonom a prikryte necham postat cca 15 min. Z napucanych rezancov vytlacime prebytocnu tekutinu. |
 |
Zmiesame si prisady na marinadu a vlozime do nej "maso" (ked robime original recept, tak tam vlozime maso :o)
Nechame odstat (staci 20-30 min, pri naozajstnom mase aj dlhsie, kludne par hodin) |
 |
Na oleji osmazime na kocky nakrajanu cibulu. Pridame zmes aj s marinadou a opekame. |
 |
Ked marinada vyzera ako zrazena (vid obrazok), podlejeme vodou (mozeme pouzit bujon, v ktorom sme macali rezance) a prikryte dusime |
 |
Sojove "maso" staci dusit 15-20 min (a mozno aj menej), bravcove do zmaknutia. Nakoniec osolime a okorenime. Podla chuti mozeme azu pocas varenia dochutit hociktorou z prisad, ktore sme davali do marinady. |
 |
Ja mam ako prilohu najradsej zemiaky, ale mozno to bude fajn aj s ryzou, neskusala som. |