Božský koláč z kysnutého cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 500 g polohrubej múky, 120 g práškového cukru, 1 sáčok droždia, 50 g masla, 250 ml mlieka, 1 vajíčko, 1 čaj.lyžička vanilkovej arómy, štipka soli **************puding: 5 dl smotany na šľahanie, 4 dl mlieka, 2 van. pudingy, 1 čaj. lyžička vanilkovej arómy, 8 PL cukru **************** jahody, 2 PL cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Kto nevyskúša, prichádza o fantastický gastronomický zážitok........Jednoducho fantastické!

Všetky prísady si dáme do pekárničky podľa predpísaného poradia a zapneme program cesto. Keď bude hotové, premiesime.
Cesto vyvaľkáme a prenesieme pomocou ďaľšej pekárky na papierom vystlaný VEĽKÝ plech a necháme podkysnúť na teplom mieste.
Z prísad na puding si uvaríme puding :o)) a necháme mierne vychladnúť.
A nalejeme na cesto. Šupneme do predhriatej rúry a na 200 stupňoch pečieme asi 20 minút.
Vyberieme, naukladáme naň jahody, posypeme cukrom a vložíme späť na ďaľších 10 - 15 minút.
Tá vôňa..............
Cesto je nadýchané, vláčne, no na 1 s ******! Moje je síce vyššie ako panelák, najbližšie pôjde na veľký plech! Toto mi teda prirástlo k srdcu, a právom....
*