Zapekane cestoviny



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

celozrne cestoviny * olivovy olej * cibula * cesnak * sampinony * paradajkovy pretlak s kuskami paradajok * ricotta alebo mozarella * spenatove listy * stuhanka * struhany parmezan * maslo * sol * muskatovy orech *

POSTUP PŘÍPRAVY

na MMB teraz letia cestoviny, tak aj ja som sa nechala inspirovat, tento tyzden budeme doma jest cestoviny : )
...na vrchu chrumkave, vnutri stavnate... recept od talianky

k tomuto receptu sa da pristupovat dost kreativne, princip je vytvorit stavnatu plnku dovnutra + navrch vytvorit chrumkavu vrstvu.
Toto su moje ingrediencie.... zasa budem strasit moju rodinu zdravymi vecami - celozrne cestoviny, cerstve spenatove listy, sojove maso....ked moj muz videl, co sa chysta vyhlasil, ze dnes hladny nieje a niekde sa vytratil ... skoda : ) ( pre neho )
uplne nazaciatku si uvarime cestoviny, ja som si pripravila celozrnne spagety, ktore som rozlamala na mensie kusy. Tiez si zapneme ruru na 180 stupnov. Formu vymastime maslom.
najemno nastruhame parmezan, ktory zmiesame so struhankou asi 1: 1. Mozme tiez pridat dalsi druh syra.
zapekaciu misu vysypeme pripravenou zmesou struhanka - parmezan
vo vacsej panvici rozpalime olivovy olej, pridame na drobno pokrajanu cibulu, prelisovany cesnak,
sampinony, posolime a restujeme asi 5 minut
ja som po chvilke pridala aj zvysky sojoveho masa zo vcera, mozte aj tofu, alebo aj nic
paradajkovy pretlak s kuskami paradajok a zasa chvilu povarime
niekolko lyzic ricotty, v originalnom recepte pisu kusky mozarelly
vsetko spolu premiesame, odstavime z ohna. Pridame trosku mleteho muskatoveho orieska,
vsypeme listky cerstveho spenatu
na zaver premiesame s uvarenymi cestovinami a vsetko vysypeme do pripravenej zapekacej misy
posypeme zvysnou zmesou struhanka - parmezan
na vrch polozime kusky masla a dame zapiect pri 180 stupnoch asi na 30- 40 min , kym sa nevytvori zlata korka na vrchu
hmmm, voni to svkele, dobru chut, je to vyborne
tu je dokaz...