Bravčová krkovička s gulášovou šťavou, zemiakmi a viedeňskou cibulkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

**bravčová krkovička /mala som 10ks/ **plnotučná horčica **soľ **olej **mleté čierne korenie. GULÁŠOVÁ ŠŤAVA: **2 stredné cibule **2 lyžice mletej sladkej papriky **ja som dala 800ml vody /podľa množstva mäska/ **2-3 strúčiky cesnaku **hrsť majoránky **drvená rasca **chlebová striedka na zahustenie **olej, soľ, mleté čierne korenie. VIEDENSKÁ CIBULKA: na mojich 10ks mi stačili 3 väčšie cibule, ** hladká múka **olej

POSTUP PŘÍPRAVY

recept som si uchmatla z českej relácie "Kluci v akci" a je to mňamka. Mne chutila hlavne upražená cibulka :o))))). Kluci radia, že pri tomto recepte sa vyplatí venovať čas a starostlivosť naloženiu mäska - t.j. najlepšie na noc šup do chladničky :o).

Krkovičku si z oboch strán osolíme, opepríme a potrieme horčicou, zľahka pokvapkáme olejom...
.... takto som si mäsko dala jedno na druhé a nechala v chladničke odležať cez noc.
Mäsko si sprudka opečieme na oleji z oboch strán tak, aby boli hotové a vyberieme z panvice. Ja som si olej nechala a opekala na ňom neskôr viedenskú cibulku. Mäsko si na chvílku odložíme bokom.
Cibuľu a 2 cesnaky si nakrájame najemno, orestujeme na oleji spoločne s rascou,
pridáme sladkú papriku, krátko speníme a zalejeme vodou, privedieme do varu, ešte cca 15 minút povaríme, dochutíme tým ostávajúcim cesnakom, ak máme pocit, že nám tam chýba, soľou, peprom a majoránkou.
Podľa potreby zahustíme najemno nadrobenou chlebovou striedkou - ja som dala z dvoch okolkov chleba, alebo ak by ste mali šťavu hustejšej konzistencie, tak zriedime vodou.
Do omáčky pridáme opečené mäsko a všetko spoločne ešte povaríme, kým nemáme mäsko mäkké.
Pripravená nakrájaná cibuľa na kolieska, ktorú som obalila v hladkej múke...
... a osmažila dozlata na oleji. Nechala som ju ešte trošku na papierovom obrúsku, aby odišiel prebytočný olej.
Naservirovala aaaaaaaaa mohli sme baštiť. Mňam. Znova niečo trošku iné a chutné. Dobrú chuť !