Maďarský tokáň na smotane



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

bravčové mäso( stehno), prerastená slanina (podla množstva mäsa), smotanu kyslú 1 téglik (180g, 250G podla toho kolko masa idete robiť), červenú mletú papriku, čierne korenie mleté,múku na zahustnie,brav. masť,soľ, cesnak, príloha-knedlik, halušky

POSTUP PŘÍPRAVY

1.
mäso aj slaninu nakrájame na rezance. V hrnci rozpustíme za PL brav. masti pridáme slaninu.Trochu opražíme. pridáme mäso, soľ, čer. papriku popražíme kým mäso nezbledne,posypeme múkou-zamiešame ,podlejeme a necháme dusiť.
2. v polovičke pridáme celý strúčik cesnaku ( kto ma rad aj dva)
3. Ked bude mäso mäkké a aj slaninka odstavíme nabok a pridáme za stáleho miešanie kyslú smotanu zmešanú s čiernym korením a trochou mlieka.vrátime späť na oheň a necháme prejsť varom a hotovo!!!
Dobrú chuť :-))

ingrediencie
bod 1-začímane
bod 2- zahustenie zo smotanou
hotovo :-)) --mňam bolo to super