HOLANDSKÉ ČEREŠNE - LAHODNÉ



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300 g lístkového cesta Plnka 1: 1 čerešňový kompót - vykôstkujeme, 2 lyžice Solamylu - Maizeny, 2 lyžice práškového cukru Plnka 2: 500 ml šľahačky, 2 x stužovač šľahačky, 3 lyžice práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru Poleva: 150g práškového cukru, 1 lyžica citrónove šťavy, 2 lyžice kompótvej šťavy alebo sirupu

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Cesto vyvaľkáme na doske na dva rovnako veľké kusy, popicháme vidličkou a preložíme na studenou vodou opláchnutý plech. Upečieme do zlata.
2. Čerešňový kompót precedíme, 250 ml kompótovej šťavy privedieme do varu. V 50 ml rozmiešame 2 lyžice solamylu a 2 lyžice prášk. cukru. Vlejeme to do horúcej šťavy a za stáleho miešanie privedieme do varu. Niekoľko čerešní môžme odložiť bokom na ozdobu a zvyšné dáme do uvarenej hmoty a necháme vyhcladnúť.
3. Vychladnutú náplň dáme na jeden plát cesta. Šľahačku vymiešame so stužovačom, van. cukrom a práškovým cukrom do tuha. nahrubo natrieme na čerešňovu vrstvu.
4. Položíme na vrch druhý plát cesta. Práškový cukor vymiešame s citrńovou a kompótovu šťavou. Touto polevou potrieme vrchný plát cesta.
5. Dáme do chladničky stuhnúť, cesto zmäkne a ľahko sa potom krája. Môžme ozdobiť zvyšnými čerešňami, alebo podľa vlastnej fantázie.
Dobrú chuť, :O)