Osie hniezda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 400g hladkej múky, 1 ČL PDP, 1/2 ČL soli, 50g kryštálového cukru, 50g Palmarinu, 250ml mlieka, kvasnice 1/2 kocky, žĺtko na potretie. Plnka: orechy, vanilkový cukor, kryštálový cukor, 50g Palmarinu

POSTUP PŘÍPRAVY

Je to jednoduchý recept a upečiete z neho 2 plechy cca 40 kúskov.
Sú fantastické.
Na začiatok si dáme spraviť kvások: trocha mlieka si dáme ohriať, aby bolo vlažné, pridáme 1čl cukru a kvasnice. Medzitým si pripravíme do misky ostatné suroviny. Pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto. Mlieko si pridávame postupe, aby sme nemali cesto ako blato. Necháme ho vykysnúť na teplom mieste. Ja to robím v miske kyske :-) je to raz-dva.
Cesto vyklopíme na pomúčnenú dosku a rozdelíme ho na 2 časti. Cesto vyvaľkáme, posypeme škoricovým cukrom, vanilkou, cukrom, orechmi /môžeme pridať aj hrozienka/ a polejeme rozpusteným maslom. Cesto zvinieme na závin a pokrájame ho asi na 2 cm hrubé kolieska. Tieto uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý kúsok potrieme vyšľahaným žĺtkom. Pečieme v predohriatej trúbe do zlatista.
Dobrú chuť :-)

suroviny na osie hniezda
Na začiatok si dáme spraviť kvások: trocha mlieka si dáme ohriať, aby bolo vlažné, pridáme 1čl cukru a kvasnice.
Medzitým si pripravíme do misky ostatné suroviny ...
... pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto. Mlieko si pridávame postupe, aby sme nemali cesto ako blato.
Necháme ho vykysnúť na teplom mieste. Ja to robím v miske kyske :-) je to raz-dva.
vykysnuté cesto
Cesto vyklopíme na pomúčnenú dosku a rozdelíme ho na 2 časti.
Cesto vyvaľkáme, posypeme škoricovým cukrom, vanilkou, cukrom, orechmi /môžeme pridať aj hrozienka/ a polejeme rozpusteným maslom. Cesto zvinieme na závin a pokrájame ho asi na 2 cm hrubé kolieska.
Tieto uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý kúsok potrieme vyšľahaným žĺtkom.
Pečieme v predohriatej trúbe do zlatista.