Perník

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček hladkej múky, 1 1/2 hrnčeka práškového cukru, 3/4 kypriaceho prášku do pečiva, 1 prášok do perníka, 1-2 lyžice kakaa, 2 celé vajcia, 2 hrnčeky mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, hrozienka

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny dobre premiešame a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (prípadne remosku, ak chcete mať okrúhly tvar torty). Pečieme zvoľna 40-45 minút. Pre slávnostné príležitosti môžete perník po vychladnutí poliať čokoládovou polevou a ozdobiť orechmi, šlahačkou, alebo len tak posypať strúhaným kokosom. Ja ho zvyknem niekedy aj prekrojiť a potrieť fajným domácim slivkovým lekvárom. To už podľa chuti.
Rýchly a veľmi chutný zákusok........môj manžel ho zbožňuje, možno aj preto si ma vzal. :-D
Dobrú chuť!