výborné langoše

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg hladkej múky,2vajca,400ml mlieka,250ml kyslej smotany,4 lyžičky soli,50g droždia,kocka cukru,podľa chuti roztlačený cesnak,postrúhaný syr,smotana,kečup.....

POSTUP PŘÍPRAVY

Deň vopred si pripravíme cesto:Do 200ml vlažného osladeného mlieka dáme napučať droždie.Pridáme ostatné prísady a vypracujeme cesto.Vložíme ho do vačšieho mikroténového vrecka a dáme do chladničky.(Cesto vydrží v chladničke 3-4dni)
Mastnými rukami vyformujeme z cesta asi20 bochníkov a necháme ich tuku vykysnúť a každý povyťahujeme tak,aby vznikol kruh.Na horúcom tuku vypražíme z obidvoch strán.
Hotové langoše potrieme rozotretým osoleným cesnakom(cesnak rozmiešame s trochou vody),smotanu a posypeme syrom.Podľa chuti môžeme ešte pokvapkať kečupom..dobrú chuť