
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto:
500g hladkej múky, 1 Hera, 200g pr. cukru, 1 celé vajce, 2 žľtky, trochu mletej škorice, 1 kypriaci prášok, citrónovú kôru, mlieko podľa potreby, strúhanku
Plnka:
1,5kg jabľk, cukor podľa chuti, trochu škorice
Na posýpku:
bielok, posekané orechy, kryštálový cukor
POSTUP PŘÍPRAVY
Jablká si očistíme, postrúhame a ochutíme cukrom a škoricou.
![]() |
suroviny |
![]() |
...zamiesime si hladké cesto, ktoré si rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme prvú časť... |
![]() |
... dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme strúhankou... |
![]() |
... pridáme ochutené jablká, znova posypeme strúhankou... |
![]() |
... dáme druhú časť cesta, potrieme nevyšľahaným bielkom... |
![]() |
... posypeme posekanými orechami a kryštálovým cukrom, popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry teplovzd. 160°C ... |
![]() |
... upečieme do zlatohneda |