Orechovy s penou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 6 zltkov, 18 dkg Palmarinu, 1 vanilka, trochu citronovej kory, 20 dkg pr. cukru, 1,5 dcl mlieka, 35 dkg polohrubej muky, 1 prdopec, trochu pikantneho dzemu na potretie upecenej piskoty. Plnka: 30 dkg mletych orechov, 6 PL pr. cukru, 8-10 PL vody Sneh: 6 bielkov, 20 dkg kr. cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrazkovom postupe

tuk vymiesame s praskovym a vanilkovym cukrom
pridame zltky a dobre vyslahame
pridame mlieko a opat preslahame. Potom muku zmiesanu s prdopec a citronovu korou
na dobre vymasteny a mukou vysypany plech si kladieme kopky cesta a rozotierame po plechu. Cesto je trochu hustejsie, ale s trochou trpezlivosti to ide:)
tak a tu je uz cesticko pripravene na pecenie. Pecieme 15 minut pri 190 stupnoch ( v elektrickej rure)Po vybrati kolacika ruru stiahneme na 150 stupnov ( pre zapecenie peny)
kym sa nam cesticko pecie, pripravime si dzemik na potretie cesta a urobime si orechovu plnku
orechy zmiesame s praskovym cukrom a opatrne pridavame vodu. Plnka nema byt velmi husta lebo sa bude tazko rozotierat na cesto
upecene cesto vyberieme z rury a hned ho potrieme riedkym dzemom.Natrieme iba uplne tenulinku vrstvu dzemu, ja tomu hovorim, ze ho iba tak "postrasime" tym dzemom
opat si robime kopceky, tentokrat z orechovej plnky a samozrejme rozotierame. Ak by sa tazko rozotieralo, tak si mozete pomoct tak, ze si stierku castejsie namocite trochu do studenej vody a potom to uz ako po masle:)
tak uz je cesticko potrete dzemikom a orechovou plnkou
bielka so stipkou soli vyslahame a ked uz je skoro tuha pena, pridame kr. cukor a slahame a slahame az kym nie su bielka pekne biele a leskle a tvoria sa po metlickach taketo stopy
vyslahane bielka natrieme na orechovu plnku a dame do rury zapiect penu do svetloruzova
asi takto
no a potom, ked kolacik dobre vychladne, krajame mokrym tenkym nozom, aby sa nam pena netahala. Noz zakazdym ocistime a pokracujeme v krajani.