Tvarohový koláčik "After eight"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Základ: 150g maslových sušienok (napr. Club alebo Bebe červené) * 50g vychladeného masla * 1-2 polievkové lyžice studenej vody Plnka: 100g čokoládiek After Eight (môžno nahradiť aj inou čokoládou s mätovou náplňou) * 300g krémového tvarohu (toto je najdôležitejšia ingrediencia!!!, tak treba vybrať ten správny, ja používam tvaroh vo vaničke - zo slovenských mám najlepšiu skúsenosť s tvarohom z Kauflandu - Vian s 1,1% tuku) * 2 vajcia * 2 vanilkové cukry * 90g práškového cukru (alebo podľa chuti, ako má kto rad...) * 1 balíček Zlatého klasu * 1-2 polievkové lyžice plnotučného mlieka * trochu práškového cukru - na posypanie upečeného koláčika

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento tvaroháčik je najobľúbenejší koláč mojej polovičky a nedá naň dopustiť. Možno budete ohľadom neho namietať: "pfff - ale veď to je obyčajný cheesecake, ktorých je tu na mimibazáre ako húb po daždi" :)) Avšak presne na tomto koláčiku možno badať, ako dokáže jediná ingrediencia (mám na mysli mätové čokoládky After Eight) tak výrazne ozvláštniť chuť jedného "obyčajného cheesecake".

Ako prvé vložíme čokoládky After Eight do mraziaku na cca 2 hodinky.

Základ: Sušienky polámeme a rozmixujeme pomocou elektrického robota. Pridáme k nim na malé kúsky pokrájané maslo a rukou vymiešame sušienkovú hmotu. Ak je hmota príliš drobivá, môžeme pridať trošku vody. Z vypracovaného cesta odoberáme kúsky, ktoré rukou rovnomerne vtláčame do pripravenej formy, pričom vytvoríme aj malý okraj (ja som použila okrúhlu tortovú formu s priemerom 20cm, takže kto má formu väčšiu musí znásobiť suroviny).

Plnka: Oddelíme si žĺtky od bielok. Mixérom vyšľaháme žĺtky s vanilkovým a práškovým cukrom, Zlatým klasom a 1-2 polievkovými lyžicami mlieka. Do toho vmiešame po lyžiciach tvaroh. Osobitne si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, ktorý potom opatrne zapracujeme do žĺtkovej masy.
Čokoládky vytiahneme z mraziaku a nakrájame na malé štvorčeky - približne 1cm. Tieto potom zamiešame do tvarohovej plnky.
Takto pripravenú plnku nalejeme na sušienkový základ a povrh rovnomerne rozotrieme aj ku krajom formy. Pečieme mierne asi 60min. Upečený koláč po vytiahnutí z rúry nevyberáme von z tortovej formy!!! (pretože tým, ako chladne zároveň aj tuhne). Až po úplnom vychladnutí roztvoríme formu a posypeme povrch koláčika práškovým cukrom a môžeme krájať a servírovať...mňam...

Takto "nedôveryhodne" :)) vyzeral po vytiahnutí z rúry a následnom vychladnutí...
A tu je po rozkrojení - ach, aká to radosť, že sa podaril a že aj vnútri je v poriadku :)))