Liaty medovník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladkej múky, 1 vajce, 7 PL oleja, 1 vrecko kypriaceho prášku do medovníka, 250 ml mlieka, 1 PL medu, 250 g cukru, rôzne druhy sušeného ovocia, vlašské alebo lieskové orechy- to je pôvodný recept, no ja som trocha improvizovala- mala som len 300 g hladkej múky a keďže som nemala ani orechy, ani sušené ovocie, použila som teda mrazené jahody, ktoré som obalila v cukre

POSTUP PŘÍPRAVY

V PC nachádzam foto dobrôt, ktoré som robila ešte pred Vianocami.......




Do misky preosejeme hladkú múku, pridáme vajce, olej a kypriaci prášok. Mlieko mierne zohrejeme a rozpustíme v ňom med a cukor. Všetko spolu zmiešame a ručným šlahačom vyšľaháme hustejšie cesto, do ktorého pridáme pokrájané sušené ovocie a orechy. Takto pripravené cesto vylejeme do vymastených a múkou vysypaných srnčích chrbátov. Ak chceme na prípravu použiť plech, vyšľahané cesto naň rovnomerne rozlejeme a nožíkom predkreslíme štvorce, ktoré vyzdobíme sušeným ovocím, upečieme pri teplote 200°C . - moje cesto samozrejme také husté nebolo, piekla som ho na plechu a nie vo formách, na záver som ho poliala čokoládovou polevou.........

....upečený...
.......a poliaty čokoládovou polevou.....Je veeeľmi dobručkýý