
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
tento recept doniesli naše kámošky Miška a Ellinka (michelle222) z ďalekej austrálie - baby DAKUJEME!!!!!!!! ak sa rozhodnete robiť mäsovu verziu uplne na žačiatku si osmahnite nadrobnučko nakrájané kuracie mäsko a potom už pokračujte podla uvedeného postupu. jeto výborné aj bez mäska aj s mäskom záleží na každom aku variantu zvolí 2 balíky tortilla chips - ja som dala jeden natural a jeden chilli 2 paradajky 2 paradajkové pretlaky veľké 2 dcl paradajkového pyré 1 pochúťková smotana 1 konzerva bielej fazulky v paradajkovam náleve tvrdy syr nakrájaný na plátky 3 strúčiky cesnaku na dochutetnie sol, čierne korenie, mexické korenie na gril, oregano a bazalka
POSTUP PŘÍPRAVY
toto množstvo je do hlbokého plechu. vyložíme si plech papierom na pečenie a nasypeme chipsy premiešame aby sa rovnomerne rozložili príchute natural a chilli.
omáčka: pardajky si zalejeme horucou vodou a necháme minutku potom sa lahučko ošúpu. nakrájame na malinke kusky a dáme do panvice dusiť vo vlastnej štave,ked sa rozvaria na kašu pridáme pretlaky, pyré a fazulku v náleve a chvílu podusíme. dochutíme solou, čiernym korením a mexickým grilovacím korením a nakoniec pridáme oregano a bazalku. ked je omáčka hotová pretlačíme do nej cesnak.
omáčku rovnomerne rozotrieme na pripravené chipsy. Na vrch som natrhala plátky syru tak aby ked sa roztopil bola z neho taká súvislá vrtstva a dáme do vyhriatej rury zapiecť na 15 min. na 180 stupnov.
Hotovo je to naozaj rýchle a veľmi chutné jedlo podávame s pochutkovou smotanou.
![]() |
práve som to vybrala z rury |
![]() |
hurá ide sa jesť mňam - však miška? |