Dunajske valovi- Dunajske vlny
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto:3 vajcia, 15pl cukru, 15pl oleja, 15pl mlieka,15pl polohrubej muky, 1 prašok do pečiva,1pl kakaa, 1 višnovy kompot, 2pl rumu. pl-polievkova lyžica.Krem:1 vanilkovy puding,5dl mlieka,2pl praškoveho cukru, 1 vanilka, 20dkg masla alebo margarinuČoko poleva 20dkg čokolady, 1dkg masla
POSTUP PŘÍPRAVY
Priprava:Vajcia s cukrom vymiešame do peny,pomaly pridame olej, mlieko. Potom pomaly pridame muku zmiešanu s praškom do pečiva.Polovicu cesta vylejeme na vymasteny a mukou vysypany pekač a pečieme 15min na 180'C. Do druhej polky vmiešame kakao.Odkvapkame kompot,štavu si nechame. Višne poukladame na kolač ktory sme piekly 15min a na višne prelejeme hnedu masu a pečieme este 60min. Po upečeni kolač navlažime štavou z kompotu ziešanu s rumom.Krem: V mlieku uvarime puding. Maslo vymiešame s cukrom a vanilkou potom vmiešame vychladnuty puding.Natrieme na kolač a polejeme čokoladovou polevou.KOlač odporučam piect v menšom plechu pribl. 20x30cm ako zapekacia miska ta vačšia, inak bude tenky.