Superrýchla jablková s poťahom z cukríkov



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Keďže spidermanovú tortu Adamko zobral do triedy, na oslavu doma som pripravila túto tortu. Zostal mi ešte poťah, tak som ho na druhý den premiesila a vzniklo toto :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Torta je zo strúhaných jablk, 0,5 litra vody, 2 Zlaté klasy, 2 PL cukru, škorica, prípadne kys. citronová/citr. šťavu.
Postrúhané jablká rozvaríme asi s 1 dl vody, varíme asi 5-7 minút. Do masy pridáme podľa chuti cukor, škoricu a ak jablká nie sú dosť kyslé, tak aj kys. citronovú.
Potom prilejeme zlaté klasy rozmiešané v 4 dl vody a miešame. Povaríme, kým masa nie je ako želatína.
Do tortovej formy dáme alobal a vyložíme celé dno okrúhlymi piškotami.
(Masu si rozdelíme na 3 časti) Na to dame jablkovú kašu, potom znovu piškoty a striedame, kým sa nám neminie kaša (4 vrstvy piškot). Na vrch dáme piškoty, rovnym spodkom navrch. dame stuhnut do chladničky na niekoľko hodín.
Tortu som potom potrela krémom, vrch aj boky, ktorý mi zostal zo spidermanovej torty, a na to som natiahla poťah z cukríkov.
Bol to môj asi tretí poťah, konečne som trošku pochopila - aký má vlastne byť. lebo do prvých som dala priveľa práškovéjo cukru, vznikla mi z toho taká "ťažkopádna" masa, ktorá sa pri vaľkaní trhala... potom som do roztopených cukríkov hned pridávala cukor len po troške, masa má byť taká nadýchaná, ľahká.... asi :) ale podarilo sa mi ju vyvaľkať :)

a tu je rez...