
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Špagety, 1-2 hlávky cesnaku, 1 feferónka, 1/2 dcl olivového oleja Extra Virgin, parmezán - 50gr., soľ
POSTUP PŘÍPRAVY
Medzitým, ako si dáme uvariť špagety do osolenej vody, ošúpeme si cesnak, treba ho naozaj veľa - aj 2 hlávky + nakrájáme feferónku.
Cesnak s feferónkou osmažíme na olivovom oleji - ale len chvíľočku, cca 30 sekúnd, inak by mohol prihorieť a zhorknúť (odporúčam použiť oliv. olej Extra Virgin /extra panenský/- rozdiel v chuti oproti obyčajnému olivovému oleju je naozaj veľký)
Uvarené scedené špagety pridáme k olivovému oleju a cesnaku a poriadne premiešame s nastrúhaným parmezánom.
![]() |
Tu máme všetky prísady: oliv. olej EXTRA VIRGIN, cesnak, feferónku, špagety a parmezán |
![]() |
Takto si opražíme roztlačený cesnak a feferónku, ale len veľmi kratučko. Pre milovníkov štipľavého, kľudne pridajte ešte viac feferónky. |
![]() |
A tu je výsledok. Hotovo za 15 minút. |