Karamelové veľhory

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 250ml studenej vody, 150g bravčovej masti, 150g hladkej múky, 6vajec Plnka: 450g kryštálového cukru, 1200ml mlieka, 180g Zlatého Klasu, 3lyžicke kakaa, 300g palmarinu, 500ml smotany na šlahanie, 2stužovače

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: Do vody dáme masť a spolu povaríme. Potom pomaly za stáleho miešania pridávame múku.Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej masy po jednom pridávame vajcia a dobre vymiešame. Cesto rozdelíme na dve polovice a jednotlivo ich upečieme na vymastenom plechu jemne pokropenom studenou vodou. Cesto rozotieme na celú plochu a takisto ho pokropíme vodou. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220stupňov cca 20min. Po upečení ho vyberieme a necháme vychladnúť.
Plnka: Cukor skaramelizujeme v hlbokej panvici. Potom pomaly pridávame 600ml mlieka a spolu premiešame. V inej nádobe rozmiešame v 600ml mlieka Zlatý Klas, kakaový prášok a prilievame do karamelovej masy. Spolu uvaríme na hustý puding, necháme vychladnúť.Do vychladnutej masy pridáme zmäknutý palmarin a premiešame. Smotanu so stužovačom ušlaháme dotuha. Na jeden plát rozotrieme karamelovú plnku, naňu dáme vyšlahanú šlahačku a prikryjeme druhým plátom cesta. Koláč posypeme práškovým cukrom a odložíme na pár hodín na chladné miesto.