Ryža na mrkve



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 mrkvy (postrúhať), 1/2 kg ryže, soľ (podľa chuti), 2 PL oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji orestujeme nastrúhanú mrkvu asi 5-8 minút. Pridáme umytú a odkvapkanú ryžu. Chvíľku poopekame a prilejeme potrebné množstvo osolenej vody. A pripravujeme bežným spôsobom. Po dovarení už len premiešame a môžeme podávať.

Potrebné ingrediencie.
Na rozpálenom oleji restujeme asi 5minut nastrúhanú mrkvu. (vraj naše telo s tukom ľahšie spracuje karotén (:?)
Pridáme umytú ryžu a chvíľku opekáme.
Zalejeme primeraným množstvom osolenej vody. (hladina osolenej vody=cca 1cm nad zarovnaným povrchom ryže). Dusíme pod pokrievkou.
Po odparení všetkej vody, môžeme ryžu premiešať s mrkvou a podávame k akémukoľvek druhu mäsa.
My sme to mali k rezňom alá Kozlík, ktorý nájdete v oddelení: Súťaž na tomto serveri.

Dobrú chuť.