
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 mrkvy (postrúhať), 1/2 kg ryže, soľ (podľa chuti), 2 PL oleja
POSTUP PŘÍPRAVY
Na oleji orestujeme nastrúhanú mrkvu asi 5-8 minút. Pridáme umytú a odkvapkanú ryžu. Chvíľku poopekame a prilejeme potrebné množstvo osolenej vody. A pripravujeme bežným spôsobom. Po dovarení už len premiešame a môžeme podávať.
![]() |
Potrebné ingrediencie. |
![]() |
Na rozpálenom oleji restujeme asi 5minut nastrúhanú mrkvu. (vraj naše telo s tukom ľahšie spracuje karotén (:?) |
![]() |
Pridáme umytú ryžu a chvíľku opekáme. |
![]() |
Zalejeme primeraným množstvom osolenej vody. (hladina osolenej vody=cca 1cm nad zarovnaným povrchom ryže). Dusíme pod pokrievkou. |
![]() |
Po odparení všetkej vody, môžeme ryžu premiešať s mrkvou a podávame k akémukoľvek druhu mäsa. My sme to mali k rezňom alá Kozlík, ktorý nájdete v oddelení: Súťaž na tomto serveri. Dobrú chuť. |