Kuracie rezne alá Kozlík-súťaž



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800g kuracích pŕs, 1 stredne veľký pór, 1 väčšia cibuľa, 2-3 vajíčka, 1 konzerva šampiňónov, 15dkg tvrdého syra (postrúhaný), 3 strúčiky cesnaku, 100 ml oleja (možno aj menej), 1 KL soli, 1 KL korenia gyros, 1/2 KL čierneho korenia.

Tento recept je stavaný na kuracie (hydinové mäsko), ale keďže som mala momentálne doma len bravčové stehno, bola to taká malá premiéra. Ale chutilo nám.

POSTUP PŘÍPRAVY

Rezne naklepeme a narežeme okraje (aby sa nám pri pečení nepokrútili). Posypeme pripravenou zmesou korenín (soľ+gyros+čierne korenie) a necháme odstáť aspoň 2hodinky. Počas tohoto "oddychového" času ani chvíľku neoddychujeme, ale pripravíme si suroviny na plnku (umyjeme, očistíme, nakrájame, rozšľaháme, prepasírujeme).
Odležané rezne sprudka opečieme z obidvoch strán a poukladáme tesne vedľa seba na plech.
Plnka: Do výpeku pridáme nakrájanú cibuľu a pór, chvíľku orestujeme a pridáme aj šampiňóny a posmažíme cca 10minút. Už nesolíme (nakoľko výpek sám o sebe je už slaný a syr, ktorý budeme pridávať tiež)! Panvičku zložíme z ohňa a ešte do horúceho prilejeme rozmiešané vajíčka s pretlačeným cesnakom. Už nesmažíme! Do takejto riedkej (polosurovej) omeletky postupne prisýpame postrúhaný syr a tým ju vlastne zahustíme.
Touto plnkou urobíme kôpky na opečené rezne a vložíme do predhriatej rúry na cca 45min. (pri kuracom mäsku aj kratšie) Pečieme pri 175 stupňoch.
Podávame s dusenou zeleninou alebo ryžou.

Ponarezujeme okraje rezňov.
Rezne si naklepeme.
Pripravíme si zmes korenín.
Okorenené mäsko necháme odležať najlepšie do druhého dňa, ale kto má naponáhlo može po 2 hodinkách už opekať.
Toto budeme potrebovať na plnku. Takže umyjem, očistíme, nakrájame, nastrúhame, prepasírujeme. Jednoducho vypĺňame voľný čas. :)
Rezne sprudka opečieme z obidvoch strán a poukladáme na pripravený plech.
Vo výpeku orestujeme cibuľku, pórik, šampiňóny.(Vo výpeku je to chutnejšie, ale kto sa bojí prepáleného oleja, nech to robí na čerstvom)
Oheň vypneme a na panvičku ešte za horúca vylejeme vajíčka s prepasírovaným cesnakom. Už nesmažte. Dopečieme to neskôr v rúre. Postupne prisypeme postrúhaný syr na zahustenie.
Na plechu robíme z pripravenej plnky kôpky na rezne. A potom s nimi už len šup do vyhriatej rúry na cca 45 minút. (kto chce môže podliať trochou vody alebo vývaru, budú šťavnatejšie)
Ak Vám zostalo trochu syra môžete ním pred koncom pečenia ešte raz posypať rezne. Ale pečte už len chvíľku, aby sa syr len roztopil a pekne zozlatavel.
Podávame s čímkoľvek čo Vám chutí. Ja som robila ryžu na mrkvičke.
Dobrú chuť.