Karneval rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Piskota: 8 vajec, 3/4 hrnceka kryst. cukru, 3/4 hrnceka polohrubej muky, 1/2 prdopec., marhulovy dzem na potretie upecenej piskoty, papier na pecenie
Krem: 8 dcl vody, 100 gr. suseneho mlieka, 150 gr. jemneho kukuricneho skrobu GUSTIN, 225 gr. kryst. cukru, 1 maslo (Hera),
Na ozdobu : 150 ml mlieka, 1 praskova slahacka, granko alebo struhana cokolada
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrazkovom postupe
 |
bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su uz naslahane, pridame cukor a slahame, kym nie je pena pekna tuha a leskla |
 |
pridame zltka, ja ich miesam metlickami na najnizsich obratkach |
 |
po castiach pridame muku zmiesanu s prdopec. |
 |
zlahka vmiesam muku po castiach, ale uz len rucne |
 |
piskotu pekne rozotrieme na plech vylozeny papierom na pecenie a pecieme pri teplote 190 stupnov cca 20 min. |
 |
po upeceni a vychladnuti stiahneme papier z piskoty a vratime ju spat do plechu |
 |
kym sa nam cesto pecie, pripravime si kasu. Susene mlieko zmiesame so skrobom a po cca 2 dcl pridavame vodu, dobre vymiesame a znovu pridame vodu a vymiesame. Nesmu byt hrcky. Ak by nahodou predsa len boli, tak to treba precedit. Kasu varime za staleho miesania, aby nam neprihorela! |
 |
Ked uz mame kasu hotovu vsypeme cukor. Ja ho davam az takto na konci lebo ma tendenciu priharat. On sa vtej horucej kasi rozpusti. Zamiesame a odstavime zo sporaku. Za obcasneho premiesania (aby sa nam nevytvorila koza) nechame vychladnut. |
 |
kym sa nam chladi kasa, tak si slahacom naslahame 1 maslo. Vychladnutu kasu v mensich mnozstvach zamiesame do rozslahaneho masla. |
 |
piskotu potrieme marhulovym dzemom (nezamienajte za pikantny, nanajvys ak pouzijete broskynovy), potom natrieme plnku a odlozime na chvilu do chladnicky. Ja som dala na 10 minut do mraznicky. |
 |
kym sa kolacik chladi, pekne si vyslahame praskovu slahacku, ktoru natrieme na schladeny kolacik |
 |
slahacku posypeme grankom alebo nastruhame cokoladu |
 |
no a uz sme vo finale, takze poziadame nasho draheho, aby nam urobil dobru kavicku, my vylozime nozky a vychutnavame si skvely pocit z dobre odvedenej prace a famoznu chut tohoto kolacika :) |