
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
pivo, mrkva, cibuľa, zeler, cesnak, horčičné semeno, worcester, slepačí bujón, strúhaný syr, múka, soľ, čierne korenie, olivový olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Na troche olivového oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájanú mrkvu a zeler. Keď sa stáva cibuľa priesvitnou, pridáme rozdrvený cesnak, lyžičku rozomletých horčičných semien, soľ a mleté čierne korenie (oba podľa chuti) a lyžičku worcester omáčky. Premiešame, poprášime múkou a chvíľu spolu posmažíme.
Prilejeme cca 3/4 litra vody, pridáme 2 kocky bujónu a necháme dusiť asi 20 minút, resp. dokiaľ nie je zelenina dostatočne mäkká. Prisypeme syr a miešame, nech sa nám nevytvoria syrové hrče.
Prilejeme pivo a za občasného miešanie varíme ešte asi 10 minút.
Pred servírovaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou alebo žeruchovými lístkami
Dobrú chuť a na zdravie :-)