šampiňony plnené syrom s omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g šampiňonov, 100g postrúhaného tvrdého syra, 50g masla, mleté biele korenie, soľ, hladká múka, 2-3 vajcia, strúhanka, olej na vyprážanie, 4 lyžice jemného kečupu, 100ml červeného vína

POSTUP PŘÍPRAVY

šampiňony dôkladne očistite, hlavičky oddeľte od nožičiek, všetko opláchnite a opatrne osušte. Postrúhaný tvrdý syr premiešajte so zmäknutým maslom a ochuťte korením a soľou. Takto pripravenou hmotou naplňte hlavičky húb a obaľte ich v múke, rozšľahaných vajíčkach a strúhanke. V hlbšej panvici rozpáľte dostatok oleja a šampiňony vypražte. Vyberte ich na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný tuk.
Nožičky šampiňonov posekajte nadrobno a oprežte ich na dvoch lyžiciach oleja. Na panvicu primiešajte kečup, víno a podľa chuti osoľte. Omáčku ešte krátko povarte. Vyprážané šampiňony rozdeľte na taniere, ku každej porcii pridajte omáčku a zemiaky pripravené ľubovoľným spôsobom.

Recept mám z časopisu, včera sme mali na večeru a veľmi nám chutilo.