Smotanovo-špenátový prívarok

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
3 lyžice oleja a lyžica polohrubej múky na zápražku, mrazený špenátový pretlak /cca 450 g balenie/, 2 strúčiky cesnaku, lyžička cukru a lyžička soli, smotana na šľahanie (33%-ná), 6 dl mlieka, 2 mierne navŕšené lyžice polohrubej múky
POSTUP PŘÍPRAVY
Viem, že sú tu už podobné recepty, ale chcem sa s Vami podeliť o ten môj.
 |
Rozohrejeme olej, pridáme mierne navŕšenú lyžicu polohrubej múky – urobíme si svetlú zápražku, |
 |
pridáme rozmrazený špenátový pretlak, premiešame, aby sa neurobili hrudky, |
 |
pretlačený cesnak, lyžičku cukru, zarovnanú lyžičku soli (radšej menej a potom si dochutíte) a za stáleho miešania povaríme asi 3 min. |
 |
Pridáme smotanu na šľahanie, premiešame, |
 |
mlieko, v ktorom sme rozhabarkovali 2 mierne navŕšené lyžice polohrubej múky, za stáleho miešania privedieme do varu, zmenšíme plameň a povaríme cca 3-4 min. |
 |
A omáčku máme hotovú za malú chvíľku. Zakryjeme pokrievkou, aby sa nám navrchu neurobila "koža". Omáčka bude trošku redšia, ale po chvíľke zhustne. My máme k tomu najradšej pretlačené zemiaky ochutené maslom a volské oko. |
 |
*Dobrú chuť* |