
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
mäso - môže byť ľubovoľné (kuracie, bravčové, alebo obe, príp. aj hovädzie) šampióny v konzerve, kukurica, soľ, korenie, horčica, kečup, 2ČL oleja, 1ČL solamylu, 1ČL sój. alebo worchestrovej omáčky, 1ČL ml.červ. papriky, 1/2 kocky hovädz. bujónu
POSTUP PŘÍPRAVY
Mäsko si deň vopred nakrájam na pásiky a naložím do pácu z horčice, kečupu, 1ČL oleja, soli, korenia, solamylu a sój. omáčky. Na druhý deň na oleji opražím cibuľu pokrájanú na kocočky, k nej pridám opražíť mäso, nakoniec trošku červ. papriky a zalejem vodou + pridám 1/2 bujónu a podusím tak 20 min. pri kuracom, 1 hodinu pri bravčovom mäse.
Pred dokončením pridám šampióny, kukuricu, ešte dochutím kečupom, prípadne trochu zahustím s hl. múkou+vodou.
Touto mäsovou plnkou plním zemiakové placky, pripravené obvyklým spôsobom - len ich urobím väčšie - asi ako tanier, aby sa dali naplniť. A navrch posypať syrom.