
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cestoviny ľubovoľného typu( mašličky, špagety, penne,...) 1 téglik nepravého drveného lososa, cca 2 hrste nastrúhaného parmezánu (ale ak nie je, môže sa použiť aj iný tvrdý syr) 300-500 ml sladkej smotany ( stačí aj 10 %-ná), 2-3 strúčky cesnaku, vňatka
POSTUP PŘÍPRAVY
Najprv si dáme variť cestoviny a medzitým si pripravíme omáčku: ( Množstvo je tak na 500 gr. cestovín)
Celý téglik drveného lososa dáme na panvicu nachvíľu opražiť, k tomu pridáme roztlačený cesnak. Chvíľočku popražíme, zalejeme smotanou a pridáme vňaťku. Necháme povariť 5 min, kým omáčka trošku zhustne. Ale aby nezhustla úplne, pretože keď sa pridá syr, omáčka ešte zhustne.
Ja to robím tak, že uvarené cestoviny nakoniec ešte pridám k omáčke a nechám to ešte celé povariť, až nakoniec primiešam postrúhaný parmezán. Omáčka potom pekne zhustne a nalepí sa rovnomerne na všetky cestovinky.
Cestoviny sú krásne ružové, na foto to tak nie je vidieť.
UPOZORŇUJEM: omáčku v žiadnom prípade nesoliť, pretože losos aj parmezán sú dosť slané. Aj vodu na cestoviny osoliť len s mierou.
Celá príprava trvá tak 15 min.