Pečené kura pre začiatočníkov.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2-3 ks kuracie prsia bez kosti, 1-2 ks kuracie stehná, olej, grilovacie korenie Kotányi (môžete dať aj iné napr. Provensálske), sójová omáčka, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia rozdelíme na 3 časti a jemne vyklepeme, stehná rozdelíme v kĺbe.
Na spodok malej okrúhlej misy z jenského skla nalejeme trochu oleja, posypeme grilovacím korením, soľou a pokvapkáme sójovou omáčkou. Kuracie prsia a stehná postupne poriadne namáčame v tejto zmesi a ukladáme tak aby spodok tvorili kuracie prsia a na vrchu boli stehná s kožou. Stehná ešte jemne posypeme grilovacím korením a osolíme. Podlejeme 1 dcl vody, prikryjeme a dáme do rúry vyhriatej na 220-230 stupňov. Zapneme minútky na 45 minút a ideme preč, kurča si nevšímame. Po zazvonení vyberieme a kúsky len polejeme šťavou (nepodlievame vodou!). Znovu priklopíme a šupneme do rúry na ďalších 20 minút (kto chce môže si ho pripiecť odokryté). Dlho som hľadala spôsob ako sa dopracovať k dobrému kuriatku bez námahy a takto pripravené mäsko je naozaj mäkké, šťavnaté, jemné, výborne chutí a bez veľkej námahy.