Murci rezy

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
CESTO: 40dkg praskovy cukor, 20dkg Palmarin, 5 vajec, 8PL kakaa, 20PL mlieka, 1/2KL sody bikarbony, 30dkg hladka muka
PLNKA: 1/2 l mlieka, 2 Zlate klasy, 14dkg prask. cukor, 1 PALMARIN, 1 zltok, 1PL rumu, piskoty, kava
POSTUP PŘÍPRAVY
V obrázkovom postupe
 |
Začínala som fotiť trochu neskoro, ale snáď všetci pochopili :) Žĺtky, cukor, margarín, kakao, mlieko a sódu vymiešame, pridáme sneh z bielkov a múku. |
 |
Mlieko a Zlatý klas uvariť na krém. |
 |
Cesto si rozdelíme na 2 plechy. a upečieme. |
 |
Cukor, tuk, žĺtok |
 |
a rum :) vymiešať |
 |
K vymiešanému pridať vychladnutý krém zo Zlatého klasu (samozrejme ZK nezabudnite miešať pri chladnutí, inak budete mať hrudky ako ja:)) a vymiešať |
 |
Uvarime si silnú kávu, do nej pridáme rum. |
 |
Na jedno cesto natrieme polovicu plnky, do kávy s rumom namáčame piškóty. Tu krásne vidieť hrudky v plnke, ale nevadí, chutil aj tak :) |
 |
Namáčané piškóty uložíme na celé cesto a natrieme druhú polovicu plnky |
 |
a prikryjeme druhým cestom. Na vrch som ešte dala čokoládu, ale veď to vám asi nemusím písať, sú tu iné expertky na zdobenie koláčov, v tomto ešte dosť zaostávam, estetické cítenie mi jednoducho nadelené nebolo :)) |
 |
A takto sa vynímal medzi ostatnými :) |