KALERÁBOVÁ POLIEVKA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1-2 kaleráby, 1 menšia cibuľa, 1PL hladkej múky, 1PL oleja, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie a vegeta, 3 zemiaky
POSTUP PŘÍPRAVY
... ak vynecháme zemiaky, do polievky zavaríme vaječnú kvapkanú závarku, tak ako som to tentokrát urobila ja.
 |
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. |
 |
Poprášime múkou a opražíme. |
 |
Zalejeme vodou a dôkladne rozmiešame. |
 |
Pridáme nastrúhaný kaleráb a prípadne aj zemiaky. |
 |
Posolíme, pokoreníme, pridáme rascu a varíme. |
 |
Vaječná kvapkaná závarka: 1 vajce, 2PL mlieka, 2PL hrubej múky, štipka soli. Všetko rozšľaháme aby vzniklo stredne husté cestíčko. |
 |
Cestíčko lejeme cez vidličku do uvarenej, vriacej polievky a povaríme 2 minútky |
 |
Hotovú polievku dochutíme vegetou a petržlenovou vňaťkou. Ak použijeme mladé kaleráby, pridáme do polievky aj nakrájané lístky. |