KALERÁBOVÁ POLIEVKA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1-2 kaleráby, 1 menšia cibuľa, 1PL hladkej múky, 1PL oleja, soľ, mletá rasca, mleté čierne korenie a vegeta, 3 zemiaky

POSTUP PŘÍPRAVY

... ak vynecháme zemiaky, do polievky zavaríme vaječnú kvapkanú závarku, tak ako som to tentokrát urobila ja.

Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu.
Poprášime múkou a opražíme.
Zalejeme vodou a dôkladne rozmiešame.
Pridáme nastrúhaný kaleráb a prípadne aj zemiaky.
Posolíme, pokoreníme, pridáme rascu a varíme.
Vaječná kvapkaná závarka: 1 vajce, 2PL mlieka, 2PL hrubej múky, štipka soli. Všetko rozšľaháme aby vzniklo stredne husté cestíčko.
Cestíčko lejeme cez vidličku do uvarenej, vriacej polievky a povaríme 2 minútky
Hotovú polievku dochutíme vegetou a petržlenovou vňaťkou. Ak použijeme mladé kaleráby, pridáme do polievky aj nakrájané lístky.